Verdedigen van glaswand 2

Er zijn 5 verschillende glasplaten, waarbij elke aparte glasplaat weer anders verdedigt moet worden. In dit item wordt er gekeken naar het verdedigen van glaswand 2! Wat is bijvoorbeeld belangrijk om te weten over de keuzen van opzij stappen of te draaien.

Er zijn 2 opties bij het verdedigen van glaswand 2. De eerste optie is opzij stappen. Dus de bal naar de glaswand toe laten gaan. Vervolgens maak je genoeg ruimte tussen jou, de bal en de glaswand. Om tot slot de bal te verdedigen.

Optie 2 is om de draai te maken. Je blijft staan in je basispositie. Vervolgens blijf je de bal in je zicht houden en de bal volgen, zodat je mee kunt draaien met de bal en de bal gecontroleerd terug kunt spelen.

Je zult merken, als je ervoor kiest om ruimte te maken, dan moet je best veel stappen zetten en wordt het nodige van je voetenwerk gevraagd. Als je dus kiest voor de draai, kun je relatief blijven staan op dezelfde plek, omdat de bal dichterbij je blijft.

Dus bij het opzij stappen moet je meer bewegen. Bij het draaien blijf je in je basispositie, wat er ook voor zorgt dat je beter in positie staat om de volgende bal weer te verwerken.

Het verdedigen in de rechterhoek, is anders dan het verdedigen in de linkerhoek. Als je kiest in de rechterhoek om opzij te stappen. Dan kom je in je forehand. In het algemeen is de forehand de voorkeursslag van de meeste mensen. Als je kiest voor de draai bij de rechterhoek, dan kom je uit op je backhand. In de linkerhoek is dit dus precies het tegenovergestelde.

Het kan dus van belang zijn in welke hoek je staat te verdedigen. Indien je een voorkeur hebt voor de forehand, is het dus belangrijk om na te gaan in welke hoek je staat te verdedigen. Bij de rechterhoek verdedigen moet je dus blijven staan om op je forehand uit te komen, bij de linkerhoek moet je draaien om op de forehand weer uit te komen.

Dit zijn de basisprincipes over het verdedigen van glaswand 2. Onthoud, de glaswand is je vriend, dus oefen er veel mee. Wil jij meer weten over een andere specifieke padeltechniek zoals de Chiquita? Klik dan hier!

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.