Return

In dit item behandelen we alle in’s en out’s van de return! Bij de return ligt de focus op de eerste glaswand!

Bij het spelen van de return moet je een belangrijke keuze maken. Kies je er namelijk voor om de bal voor de glaswand te spelen of kies je ervoor om de bal via de glaswand terug te spelen en de bal daardoor te verdedigen.

Bij deze keuze is het belangrijk om na te gaan of het gaat om de eerste– of tweede service van je tegenstander. Dit is van belang, omdat de kans groot is dat de eerste service met meer druk naar je toe komt en dus moeilijker te verwerken als de bal in wordt geslagen. Als de eerste service fout gaat, is de kans groot dat de service met minder druk wordt gespeeld. Hierdoor kun je de bal dan makkelijker voor de glaswand verdedigen.

Als de bal dus met meer snelheid naar je toe zal komen, is het handiger om iets meer naar achter te positioneren, zodat je meer tijd hebt om te reageren. Als je tegenstander zich voorbereidt voor de tweede service, zet je een stapje dichterbij omdat de bal met minder vaart naar je toekomt!

Een veel gemaakte fout is, dat je gaat twijfelen. Als je teveel twijfelt om de bal of ervoor te pakken of te laten stuiteren via de wand is het vaak al te laat, omdat je geen goede voorbereiding meer kunt bewerkstelligen. Probeer daarom de bal te lezen en de keuze te maken. Stap ik voor de glaswand of laat ik hem stuiteren en positioneer ik mijzelf meer naar achteren.

Vanuit de andere hoek is het eigenlijk exact hetzelfde. Maak op tijd de keuze, zodat je genoeg voorbereidingstijd hebt voor je slag. Dit waren de basisprincipes van de return.

Genoeg gelezen over de return? En wil je meer weten over een andere specifieke padeltechniek zoals het verdedigen van glaswand 2? Klik dan hier!

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.