Het gewicht van een padelracket

Het gewicht van een padelracket is een zeer belangrijke factor om je padelracket op uit te kiezen. Maar hoe zwaar moet jouw racket zijn? Padelrackets voor volwassen wegen tussen de 340 en 390 gram. In dit bericht leggen wij de voor- en nadelen uit van zowel zware als lichte padelrackets. 

Gewichtsschommelingen in productie

Padelrackets worden voor het grootste gedeelte gemaakt met de hand. Hierdoor is geen enkel racket exact hetzelfde. De merken kwalificeren padelrackets daarom in een bepaalde gewichtsklasse waarin ruimte is voor speling. De meeste merken hebben een kwaliteitsnorm waarin ruimte is voor maximaal 10 gram. Dit betekent dat een padelracket van 365 gram dus minimaal 355 gram en maximaal 375 gram kan wegen. Een padelracket dat 10 gram zwaarder is dan gewenst, is een zeer groot verschil. Veel internationale webshops bieden de koper daarom tegenwoordig de kans om te kiezen welk gewicht padelracket ze willen aanschaffen. Ook bij Bramos kunnen wij specifieke gewicht wensen inwilligen. Ben je specifiek op zoek naar een licht of zwaar racket? Geef dit dan aan in de notitie bij de bestelling zodat wij hier rekening mee kunnen houden. 

De gewichtsverdeling

De gewichtsverdeling van een padelracket is vooral van belang voor de wendbaarheid van je racket. Een padelracket dat het gewicht vooral in de top heeft zitten, is veel moeilijker te bespelen. Met dit padelracket ben je dus een stuk minder wendbaar. Het genereren van snelheid is wel een stuk makkelijker in dit racket. Zit het gewicht meer in de richting van de grip dan zal het gewicht al minder bepalend zijn voor de speelwijze van de plank.

Lichte padelrackets

Padelrackets met een lichtgewicht zijn over het algemeen padelrackets die minder dan 370 gram wegen. Vooral beginners en vrouwen spelen graag met een licht padelracket. 

Voordelen van een lichtgewicht padelracket

   • De kans op blessures is kleiner omdat een licht racket minder belastend is voor je armspieren.
   • Je bent extra wendbaar met een lichter padelracket. Hierdoor is het makkelijker om aan het spel deel te nemen. 
   • Een lichter padelracket speelt met meer comfort.

  De Nadelen van een licht padelracket

    • Je bent aanvallend minder gevaarlijk, omdat je minder kracht achter de bal kunt zetten.
    • Door een lichter racket kun je hierdoor beter een defensieve speelstijl aan te houden.
    • Een lichter padelracket is vooral geschikt voor beginnende spelers. Als jij je snel ontwikkelt in je spel dan zul je al snel op zoek zijn naar een zwaarder racket. Mocht je een aanvallende speelstijl willen aannemen.

   Zware padelrackets

   Padelrackets die boven de 370 gram wegen noemen wij in dit bericht ‘zwaar’. Deze type rackets zijn aan te bevelen voor de gevorderde speler met goed ontwikkelde armspieren. 

   Voordelen van een zwaar padelracket

     • Het generen van veel snelheid is met een zwaarder racket gemakkelijk.
     • Aanvallend heb je meer potentie met een zwaarder racket. 

    Nadelen

      • Een zwaarder racket is meer belastend voor je armspieren.
      • Je bent minder wendbaar met het racket waardoor een zwaarder racket in de verdedigende zone moeilijker is in gebruik.
      
     Meer weten over wat je nodig bent als beginnende padeller? Klik dan hier!

     Blijf up-to-date!

     Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

     Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.