De return

In dit item wordt er dieper ingegaan op de belangrijkste aspecten van de return. Hierbij ligt de focus op de eerste glaswand. Hoe kun je je bijvoorbeeld het beste positioneren voor de return? Maar ook wat het verschil is tussen beide kanten.

Bij het verdedigen van de glaswand, is er een belangrijke keuze te maken. Pak je de bal voor de glaswand of laat je de bal via het glaswand stuiteren en verdedig je dan de bal. Het is belangrijk om na te gaan of het de eerste- of de tweede service is van je tegenstander. De eerste service heeft waarschijnlijk wat meer druk en is moeilijker te verwerken, dan de tweede service. Voor de andere kant geldt precies hetzelfde, alleen dan moet je je keuze maken met je backhand.

De eerste service heeft dus vaker meer druk en meer snelheid. Dan is het handiger om iets verder naar achteren te positioneren, omdat de bal ook met meer snelheid naar je toekomt. Is de eerste service fout van je tegenstander en gaat hij/zei voorbereiden voor de tweede service. Zet dan ‘gewoon’ een stapje naar voren, want de kans dat de bal met minder snelheid en minder vaart naar je toe komt, is aanzienlijk groter.

Een van de meest gemaakte fouten is dat je gaat twijfelen. Je twijfelt om de bal of ervoor te pakken of via de wand te laten stuiteren, met als veel voorkomend vervolg dat je beide niet goed doet. Het allerbelangrijkste is dus om een keuze te maken, dat je niet halve voorbereiding doet voor de ene of voor de ander. Lees dus goed hoe de bal naar je toe komt en maak op tijd een keuze.

Genoeg over de return gezien? En wil je meer weten over een specifieke padel techniek zoals de de Chiquita. Klik dan hier voor meer informatie!

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.