De Chiquita

Veel variatie in je spel zal leiden tot het winnen van veel wedstrijden. Het inzetten van een chiquita laat je tegenstander twijfelen in de positionering in de baan. Het is dus goed om te weten wat een chiquita is en hoe je deze moet spelen. Wij leggen het in dit bericht uit.

Wat is de chiquita?

De chiquita is een padelslag waarbij de bal naar de voeten van de aanvallende partij wordt gespeeld. Het is een aanvallende bal die vanuit de verdedigende zone wordt gespeeld. Met de chiquatie kun jij tegenstander verrassen waardoor je het initiatief in de rally kunt nemen. Deze specifieke slag wordt gespeeld met risico, maar kan zeer effectief zijn.

Wanneer je speel de chiquita?

De Chiquita is een variant om de aanval op te zoeken. Veel spelers maken in een rally meerdere malen gebruik van een lob. Je tegenstander is hier ook van op de hoogte en is daarom vaak op tijd voorbereid om de lob nog uit de lucht terug te kunnen spelen. Hierdoor is het overnemen van het net vaak lastig. Dit is het perfecte moment om een chiquita te spelen. Er ligt namelijk ruimte achter het net waardoor je de bal daar naar toe probeert te spelen. Uiteindelijk creëer je door het spelen van deze specifieke slag dus ruimte in het veld.

Waarom de chiquita?

Het inzetten van de chiquita is een goede manier om het ritme in een rally te veranderen. Daarnaast kun je door middel van deze bal naar de voeten ruimtes creëren in het veld. Spelers die ver in het veld staan kun je forceren om dichterbij het net te komen door het spelen van deze slag. Hierdoor creëer je ruimte achterin het veld waardoor de lob gemakkelijker over de aanval heen kan worden gespeeld. Ten slotte kan de aanvallende partij bij een goede Chiquita de bal alleen maar omhoog terugbrengen waardoor je gemakkelijk de aanval kunt inzetten.

In 4 stappen naar de chiquita

  1. Wacht af tot je een makkelijkere bal in de verdedigende zone krijgt.
  2. Probeer de bal met weinig snelheid, over het net, richting de voeten van je tegenstander te plaatsen.
  3. Loop na het spelen van de bal tegelijkertijd met je partner naar de aanvallende positie.
  4. Plaats de aankomende bal weer richting de voeten van je tegenstander of maak het punt zelfs al af.

Ook interessant:

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.