De Vibora

De vibora is een zeer aanvallende padelslag die wordt gespeeld in de aanvallende zone van het veld. Het is een technisch moeilijke slag, maar zeer effectief.

Wat is een vibora?

De vibora wordt gezien als een aanvallende bandeja, maar het is meer dan dat. De letterlijke vertaling van ‘vibora’ is ‘slang’. De ‘slang’ is een zeer losse slag waar zelfs ook een polsbeweging bij kan komen. Hierdoor raak je de bal met veel meer rotatie dan bij een bandeja. Hierdoor komt de bal zeer laag vanaf het glas terug. De vibora is dus een aanvallende slag met als doel om een ‘winner’ te maken. Deze techniek kan met sidespin gespeeld worden, maar ook met enkel slice aan de bal . Zie zo bijvoorbeeld de vibora door Sanyo Gutierrez.

Wanneer speel je een vibora?

Je speelt deze aanvallende bal bij een te korte lob van je tegenstander. Veel beginners, maar ook gevorderde spelers kiezen er vaak voor om bij een te korte lob toch een bandeja te spelen. Echter is een vibora d.m.v. de vele rotatie veel lastiger om te verdedigen. Spelers die comfortabel zijn met het spelen van deze technische slag kunnen deze ook buiten de aanvallende zone inzetten. Dit zien we ook veel terug op het professionele niveau waar veel spelers kiezen voor het spelen van een vibora in plaats van een bandeja.

In 5 stappen naar een goede vibora

  1. Stap zijwaarts naar achteren zodat je achter de bal staat
  2. Leg je racket in je nek, gebruik je niet voorkeurshand om de bal te coördineren.
  3. Raak de bal tussen schouder en hoofd hoogte met de arm nagenoeg gestrekt. Het is hierbij belangrijk dat je met het racket langs de bal gaat. Je wil namelijk sidespin aan de bal krijgen.
  4. In je doorzwaai blijf het blad open staan.

Ook interessant:

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.