De lob

In dit artikel behandelen we de lob! De lob is een belangrijke slag, om de aanvallende positie weer over te nemen. In dit artikel wordt uitgelegd, hoe je deze techniek moet spelen, welke verschillende zones er zijn en tot slot wat het juiste moment is om deze techniek te kunnen spelen.

Door een lob te spelen vanuit de verdedigende positie, die over de aanvallende tegenstanders heen gaat. Krijgen jij en je medespeler de ruimte om vanuit jullie verdedigende zone naar de aanvallende positie te lopen.

Een aantal dingen zijn belangrijk bij de lob, allereerst is een open blad stand belangrijk. Daarnaast is een lage voorbereiding, met een hoge doorzwaai essentieel. Doe je dit niet, dan zul je zien dat je de bal vaak te hard raakt. Tot slot, wat je niet moet vergeten, is het gebruik maken van je knieën. Bij de lob wil je gebruik maken van je hele lichaam, om de bal weg te spelen.

Er zijn drie verschillende zones, van waaruit je speelt. De eerste zone is de aanvallende zone. Vanuit deze zone kun je wellicht de volley spelen. De tweede zone, wordt de transitie zone genoemd. Bij deze zone, beweeg je continue heen en weer en sta je eigenlijk nooit stil. De verdedigende zone, is de laatste van de drie. Bij deze zone kun je misschien wel een lob spelen.

Als je een makkelijke bal krijgt, kun je de bal met een lob over de tegenstanders heen spelen. Hierdoor kun je aansluiten aan het net en de aanvallende partij worden. Door de bal diagonaal te spelen, is de kans dat de bal uit gaat kleiner. Dit komt, omdat het veld dan groter is. Probeer moeilijke ballen, zoveel mogelijk laag te houden. Als je dit niet doet, kan dit leiden tot een ‘slechte’ lob en die worden vaak genadeloos afgestraft.

Genoeg over de lob gezien? En wil je meer weten over een specifieke padel techniek zoals de de bajada. Klik dan hier voor meer informatie!

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.