De service

In dit item gaan we het hebben over de service. De service is één van de belangrijkste slagen in het spel. Waar moet je opletten? Wat moet je juist wel- en niet doen? Maakt dit je nieuwsgierig, lees dan het onderstaande artikel om meer te weten te komen over de service!

Met de service kun je het initiatief in de rally nemen. Zorg ervoor dat je na de service doorloopt naar voren, zodat je vanuit de aanvallende positie de rally aan kunt gaan. Zorg voor een hoge voorbereiding. Haal vervolgens het maximale uit je balstuit. Dit mag maximaal tot navelhoogte. En zoals al eerder benoemd is het allerbelangrijkste dat je daarna gelijk naar voren toe loopt om je aanvallende positie in te nemen. Hierdoor kun je het initiatief in de rally nemen en de verdedigen dwingen tot een fout.

Er zijn drie richtingen waar je je service heen kunt spelen. De eerste richting is bij de ‘T’ in het midden van de servicelijn. Als tweede optie kun je de bal richting de speler spelen. Als derde optie kun je de bal richting glaswand 1 spelen.

Speel je de service naar glaswand 1, dan kun je daarna de ontvangende speler aan het werk zetten. Speel je de service richting het midden, dan raakt de tegenstander wellicht uit balans en kun je daarna een punt maken.

Belangrijk is dat je de service met de juiste snelheid speelt, zodat je genoeg tijd hebt om naar de aanval te lopen. Speel de bal dus niet te hard, want dan krijg je hem te snel terug en kom je tijd te kort. Belangrijk is om veel te oefenen.

Bij tennis zie je dat spelers vaak van kant wisselen, maar bij padel is dit anders. Sta je bijvoorbeeld rechts, dan speel je de hele wedstrijd aan de rechterkant. Dus ook wanneer je serveert van de linkerkant. Je loopt dan snel door naar je eigenkant. Dit heeft als voordeel, dat je altijd in dezelfde situaties terecht komt. Je weet beter hoe je ballen van de wanden moet timen of waar je de ballen moet plaatsen. Het is wel toegestaan om te wisselen van kant tijdens de service, maar wordt dus niet aangeraden. 

Genoeg over de service gezien? En wil je meer weten over een specifieke padel techniek zoals de Chiquita. Klik dan hier voor meer informatie!

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.