De volley

Dit item gaat over ‘de volley’. We leggen in dit artikel uit, waar- en hoe je de volley speelt!

De volley speel je vanaf een aanvallende positie, wellicht kun je je tegenstanders dwingen tot het maken van een fout. Zorg ervoor bij het spelen van de volley, dat je je racket hoog hebt, indraait met je bovenlichaam met een korte achterzwaai en dat je tegelijk met het raakpunt met de bal mee stapt.

Probeer niet zelf het punt te maken, maar de tegenstander te dwingen tot een fout. Je zult zien, als je zelf de focus legt op het punt maken, dat je sneller fouten gaat maken. Een goede plek om de volley te spelen is diagonaal, dan moet de verdediger ruimte maken om de bal te kunnen verdedigen.

Als tweede optie kun je er ook voor kiezen om de bal te mikken op de serviceslijn, in dit geval kan de tegenstander gaan twijfelen of ze het glas wel of niet moeten gebruiken. Deze verwarring kan weer leiden tot een fout van je tegenstander.

Als derde optie, kun je de bal door het midden spelen. Waardoor je ruimte creëert en deze ruimte vervolgens kunt benutten met je volgende volley. Het allerbelangrijkste is dat je geen overhaaste beslissingen maakt. Je hoeft niet altijd de beslissende volley te spelen, om een rally te winnen. Je kunt de focus ook leggen op het dwingen van fouten door je tegenstanders.

Een van de meest gemaakte fouten bij de volley is dat mensen hun racket horizontaal voor zich houden. Als je de bal dan naar beneden wilt drukken met je pols, verlies je de controle over de bal. Het is belangrijk dat je je schouders indraait, zodat je controle houdt over je racket en de bal.

Genoeg over de volley gezien? En wil je meer weten over hoe je je positie kunt verbeteren in het veld. Klik dan hier voor meer informatie!

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.