Beginnen met padel? Dit heb je nodig!

Beginnen met padel? Ben je onlangs de baan opgetrokken door een vriend? Of ben je op een andere manier in aanraking gekomen met padel? Dan is de kans groot dat je inmiddels verslaafd bent aan het padelvirus.

Terwijl jij op de club rondloopt zie je een aantal ervaren padelspelers. De ene speler heeft een gave padeltas, de andere speler heeft een volledig padelracket van carbon fiber materiaal en een andere speler draagt felgroene schoenen met een vreemd patroon onder op de zool. Eenmaal thuis zoek je de tas, racket en schoenen op internet op. Tot je verbazing kosten de verschillende producten bij elkaar al snel €500,-. Je vraagt jezelf af: “is dat allemaal nodig?”.

Wat heb je ‘echt’ nodig om te beginnen met padel?

  • Een padelracket – Er zijn verschillende soorten padelrackets te vinden. Als beginner is het niet nodig om een padelracket van meer dan €200,- uit te geven. Er zijn genoeg beginnersrackets te vinden die zeer geschikt zijn voor de spelers die net in aanraking zijn gekomen met de sport. Wel is het verstandig om op zoek te gaan naar een padelracket met een ronde vorm, een zachte kern en met een gewicht van niet meer dan 370 gram. Er zijn zeer geschikte padelrackets in de prijsklasse van €70,- tot €120,-. Volg je padelles bij onze Academy dan kun je tijdens je eerste lessen ook verschillende rackets testen. Al onze trainers hebben een testtas bij zich waaruit jij verschillende rackets kunt testen.
  • Padelschoenen – Een tweede essentieel artikel op de padelbaan zijn de padelschoenen. Om te beginnen met padel is het van groot belang om goede schoenen te dragen. Goede padelschoenen voorkomt blessures en gevaarlijke glijpartijen. Het type padelschoen dat voor jou geschikt is, is afhankelijk van het type baan waar je speelt. De meeste outdoor padelbanen bevatten veel zand op het oppervlak. Speel je veel buiten dan is het aan te raden om padelschoenen met een vissengraat profiel aan te schaffen. Speel je vooral veel binnen dan zijn de keuzes al wat groter. Wij helpen je op deze pagina verder met de keuze voor je schoenen.
  • Broek met zakken – Het belangrijkste kledingstuk is een broek met zakken. Er is niets vervelender dan na iedere service weer een nieuwe bal te moeten oppakken. Naast een broek kun je in het begin uiteraard gewoon met andere sportkledingstukken spelen.
  • Padelballen – Om te beginnen met padel moet je goede ballen hebben. Dit kunnen padelballen zijn, maar heb je nog goed stuiterende tennisballen dan kun je die zeker ook goed gebruiken op de padelbaan.

Waar kun jij je geld nog meer aan besteden?

  • Padellessen – Na je eerste wedstrijden zul je wellicht veel vooruitgang zien, maar houdt er rekening mee dat je jezelf wel een verkeerde techniek en tactiek aanleert. Start je te laat met lessen dan zul je het grootste gedeelte van de lessen bezig zijn om je verkeerde gewoontes af te leren. Iets afleren is een stuk moeilijker dan iets aanleren. Tijdens de lessen leer je de verschillende basistechnieken, padelslagen en tactische keuzes. Op het gebied van tactiek kun je online natuurlijk ook veel leren. Interessante bronnen zijn: The Padel School, Hello Padel Academy en Pfisica Padel. Uiteraard wordt je ook een stuk wijzer van onze berichten op deze site.
  • Padeltas – Om je spel te verbeteren is het goed om het op te nemen tegen verschillende tegenstanders. Dit kan tijdens competities en toernooien. Tijdens toernooien en competities speel je meerdere wedstrijden op een dag waardoor je ook meer spullen mee zult moeten nemen naar de padelbaan. Een goede padeltas is daarbij van groot belang. Speel je vaak alleen een enkele wedstrijd dan zal een stevige padelhoes ook genoeg zijn. Speel je meerdere wedstrijden op een dag dan kun je beter kiezen voor een tas die ook ruimte heeft voor extra kleding, eten, drinken etc.

Padellessen volgen?

Ben je enthousiast over de sport en wil jij beginnen met padel en jezelf daarin snel ontwikkelen? Volg dan parellessen op een van onze 8 locaties in Drenthe, Overijssel of Gelderland en leer alles over de snelstgroeiende sport van de wereld. Eén van onze gecertificeerde padeltrainers leert jouw graag alles over de techniek en tactiek van padel. Tijdens de lessen besteden we ondermeer aandacht aan slagen zoals: de bandeja, de service, de bajada en de contra pared.

Zien we jou binnenkort op de padelbaan bij een van onze locaties?

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.