De Service

De service bij padel is de start van het punt… en dus ontzettend belangrijk!  Als serverende team heb je het voordeel om direct het initiatief te nemen in de rally. Hierbij is het dus belangrijk om met je service je tegenstander direct onder te druk te zetten. Wij leggen je uit hoe je dit kunt doen.

De regels

Bij padel is de service onderhands. Je laat de bal op de grond stuiteren en brengt de bal daarna onderhands in het spel door de bal in het servicevak te spelen. De stuiter van de bal mag niet boven je heuphoogte komen.  Je voeten moeten achter de servicelijn staan en je mag niet tijdens je slag lopen. Raakt de bal eerst de grond en daarna het gaas, dan is de bal uit. Raakt de bal eerst de grond en daarna het glas, dan is de bal in.

De techniek

Het belangrijkste bij de service is dat je tijd hebt om aan te sluiten aan het net.  Je doel is om de aanvallende positie in te nemen. het is daarom belangrijk om je service zo te spelen dat je tijd hebt om naar de aanvallende positie te lopen. Als je de bal nauwkeurig kunt plaatsen dan is het aan te raden om de bal ook meer snelheid mee te geven. Kun je de bal nog minder goed plaatsen dan is beter om de bal minder snelheid mee te geven. Je hebt dan namelijk weer tijd om aan te sluiten aan het net.

Om je tegenstander onder druk te zetten is het van belang om de bal met slice te spelen. Met een padelracket kun je minder slice aan de bal geven dan in vergelijking met een tennisracket.  Open je padelracket een klein beetje en geef wat lichte slice mee aan de bal.

Waar moet de service naar toe?Waar je de bal naar toe speelt dat is afhankelijk van je eigen positie. Sta jij aan de rechterkant te spelen, maar serveer je vanaf links dan heb je een grote afstand af te leggen om naar het net aan sluiten. Je kunt de bal dan beter in de T splitsing spelen.  Je tegenstander kan de bal dan namelijk niet langs je heen leggen. Sta jij aan de rechterkant en serveer je ook van rechts dan kun je de bal richting de glaswand spelen. Je service met slice en snelheid is dan erg moeilijk om terug te spelen waardoor je gelijk het initiatief hebt.

Padel service richting

Ook interessant:

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.