Trainersavond door Leander van der Vaart

Eens in de maand proberen wij met team Bramos samen te komen om samen te trainen, ideeën uit te wisselen en bij te praten. Ditmaal heeft Leander van der Vaart deze trainersavond verzorgd.

Leander van der Vaart

Leander is onder andere de coach en trainer van Bram Meijer. Zijn grote kennis en visie over padel brengt hij op indrukwekkende wijze over op anderen. Deze kennis heeft opgedaan door jarenlang als tennis- en padeltrainer aan de slag te zijn geweest. Met zijn achtergrond in de bewegingsleer weet hij ook als geen ander hoe het menselijk lichaam in elkaar zit.

Invulling van de avond

Tijdens de start heeft Leander de trainer verschillende handvaten meegegeven om een waardevolle warming-up te starten. Normaliter wordt er een bal overgespeeld om de spieren op te warmen. Team Bramos heeft in verschillende oefeningen zelf ondervonden op welke manier je de warming-up kunt inzetten om gelijk tot ontwikkeling te komen.

Na de warming-up zijn we in een circuit vorm op 3 banen aan de slag gegaan. Op baan 1 hebben de trainers in verschillende oefeningen kennis gemaakt met hulpmaterialen. De oefeningen werden versterk door gebruik van markeringsvlakken en weerstandsbanden. Tijdens deze oefeningen stond de eigen techniek van iedereen centraal, maar is ook de koppeling naar cursisten gemaakt. Op de andere banen hebben we wedstrijden gespeeld. Na ieder halfuur is er doorgedraaid.

Nour en Leander tijdens de trainersavond van bramos padel Academy
Nour en Leander tijdens de trainersavond van bramos padel Academy
Uitleg van verschillende oefeningen
Uitleg van verschillende oefeningen
Uitleg over de volley d.m.v. verschillende hulpmiddelen
Uitleg over de volley d.m.v. verschillende hulpmiddelen

In de praktijk

De uitgewisselde oefeningen, tips en ideeën die wij hebben opgedaan, zullen wij weer meenemen tijdens de lessen de komende weken!

Benieuwd hoe deze avond er in beeld uitzag? Op onze Instagram pagina hebben wij een video geplaatst! Deze is hier te bekijken

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.