De Contra Pared

De contra pared is je laatste redmiddel in een rally. Wij leggen in dit bericht uit waarom dit zo is en hoe je het toepast in een rally.

Wat is de contra pared?

De contra pared betekent letterlijk vertaald: ’tegen de muur’. De naam van de slag verwijst dus naar de bal die je tegen je eigen glaswand speelt. Bij padel mag je namelijk gebruik maken van je eigen achterwanden. Bij een contra pared (contrabal) speel je de bal via je eigen glaswand terug.

Wanneer speel je de contra pared?

Je speelt deze bal als er geen andere mogelijkheid is om de bal terug te brengen. Vaak wordt deze techniek gebruikt als een speler met zijn rug naar het veld staat en dus niet meer achter de bal kan komen. Je bent in dit geval in tijdnood. Deze situatie komt vaak voor bij een goede lob waarbij de aanvallende partij te laat naar achter loopt om de bal te halen.

Probeer de contra pared te vermijden

Deze slag is je laatste redmiddel in een rally. Bij het spelen van deze bal heb je namelijk geen zicht op het speelveld. Daarnaast kun je de bal nauwelijks sturen waardoor je tegenstander vaak een makkelijkere bal terugkrijgen. Hierdoor krijgt de tegenstander de kans om een aanvallende slag te spelen. Kun je de bal dus met een normale forehand of backhand terugspelen dan is dat altijd de beste keuze. Veel beginners vinden het spelen van de contra pared leuk, omdat het er spectaculair uitziet. Maar effectief is het zeer zeker niet.

Zo speel je de contra pared:

  1. Zorg ervoor dat de bal binnen bereik is en dichtbij het glas is.
  2. Bereid je racket voor waarbij het racket laag begint.
  3. Het raakpunt is onder de bal zodat je de bal naar boven kunt spelen via het glas.
  4. Mik de bal hoog op het glas.
  5. Bepaal aan de hand van het balresultaat welke positie je inneemt. Vaak zal dit de verdedigende positie zijn.

Ook interessant:

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.