De European games, wat zijn het?

Team NL bevindt zich momenteel in Krakau voor de European games ook wel ‘Europese Spelen’ genoemd. Maar wat is het precies? En wanneer spelen de Nederlanders?

Een multisportevenement

De European Games zijn een multisportevenement dat om de vier jaar wordt gehouden. Het werd voor het eerst georganiseerd in 2015 in Baku, Azerbeidzjan, en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd als een van de meest gewaardeerde sportevenementen van Europa. De European Games worden georganiseerd onder toezicht van het European Olympic Committees (EOC), dat verantwoordelijk is voor het bevorderen van sport en olympische waarden in Europa.

Een ticket voor de olympische spelen

Voor verschillende disciplines zijn de European games het kwalificatie-evenement voor een ticket voor de Olympische Spelen. Voor sporten (zoals padel) die niet deelnemen aan de olympische spelen, zijn de European games een middel om de sport extra te promoten. Met als uiteindelijk doel om padel olympisch te maken!

Voordat dit zover is, moet de sport en de internationale bond (FIP) voldoen aan vele voorgestelde regels en protocollen zoals: een groot aantal landen met actieve padelbonden, een duidelijk competitiesysteem een antidopingbeleid en een duidelijke bestuursstructuur. Echter zorgt de actieve betrokkenheid in dit soort grote evenement ervoor dat de geloofwaardigheid van de sport groeit. En daarmee de kans op een plek op de Olympische Spelen ook!

Nederland in actie

Nederland komt op woensdag 21 juni voor het eerst in actie! Er wordt gespeeld op 3 verschillende onderdelen: Herendubbel, Damesdubbel en Mix. Via deze link kun je alle wedstrijdschema’s volgen. Livestreams zijn te zien via europeangames.tv

Bram houdt je via zijn Instagram pagina ook op de hoogte van zijn avontuur in Polen..

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.