Verdedigen met de glaswand

In dit item gaan we het hebben over het verdedigen met de glaswand, zowel de voorhand, als de backhand. De glaswand is je beste vriend, door de bal te laten stuiteren via het glas is de bal langer onderweg, vertraagd de bal en heb je dus meer tijd in de rally. Hieronder leggen wij uit, wat het belangrijkste is om te weten over het verdedigen met de glaswand!

Stuitert de bal ver achterin dan laat je de bal dus stuiteren tegen de achterwand. Ten eerste is een korte voorbereiding dan belangrijk. Ten tweede is het ook belangrijk dat je mee kunt bewegen met de bal. Je stapt dus mee met de bal en je beweegt mee naar voren met de bal. Vervolgens probeer je de bal te raken bij je voorste voet. Daarom beweeg je met de bal mee, zodat je raakpunt bij je voet zit. Je zult dan merken dat het verdedigen met de glaswand al een stuk gemakkelijker is.

Maar was is de beste plek om de bal te spelen? Je kunt de bal door het midden spelen, zodat de tegenstander twijfelt wie de bal moet pakken. Als je een makkelijkere bal krijgt om te spelen, kun je er ook voor kiezen om de lob te spelen, zodat je de aanval kunt overnemen.

Versnellen van achteruit is lang niet altijd de beste optie. Heb je de kans om de bal te versnellen van achteruit, dan kun je beter de lob spelen. Hieronder vind je een instructievideo, waarin alles in detail wordt uitgelegd. Het allerbelangrijkste is het op tijd herkennen van de situatie en veel oefenen. Als je snel kunt herkennen, wat voor bal de tegenstander speelt, heb je meer tijd om te reageren. Hoe meer tijd je hebt om te reageren, hoe sneller je kunt voorbereiden op een nieuwe bal. 

Klaar met het oefenen van het verdedigen met de wand? En wil je meer weten over de aanval. Klik dan hier voor de bandeja.

Blijf up-to-date!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Ontvang al het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en updates over lessen.